Toxicologie vinden wij een belangrijk onderdeel van ons vakgebied. Om een hoger kennis niveau te bereiken maken we een aantal protocollen per jaar voor de opvang van deze patiënten groep. Onze expertise delen we graag door publicatie van deze protocollen in de rubriek ToxED (Toxicology in the Emergency Department).

 

Hieronder vind je het protocol over de algemene opvang van volwassenen die zich presenteren met een intoxicatie op de SEH. Het is slechts een richtlijn. In ons ziekenhuis hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om een uitgebreide toxscreening te doen bij alle patiënten die we verdenken van een intoxicatie. Deze manier van screening is zeker voor discussie vatbaar en we horen graag je reactie wanneer er in jouw ziekenhuis andere standaarden gehanteerd worden voor het opvangen van dergelijke patiënten.

 

Lees hier het protocol.

 

 

 

Auteur: Jeroen Veldhuis, SEH-arts KNMG

 

Reviewers:
J. Bouwhuis, Internist-Acute Geneeskunde
Peter ter Horst, Ziekenhuisapotheker
Lonneke Buijteweg, SEH-arts KNM
G

 

Pin It on Pinterest

Share This