Begin juni presenteerden we op het Dutch North Sea Emergency Medicine Conference een overzicht van alle belangrijke studies van 2018/2019. Tijdens deze presentatie bespraken we 18 artikelen in vogelvlucht.

In de aanloop naar deze presentatie hebben we de laatste weken nog flink wat artikelen laten vallen, om ons verhaal in precies 20 minuten te kunnen vertellen. Daarnaast wilden we op het laatste moment toch nog wat studies uitgebreider bespreken (bijvoorbeeld de studies over ischemisch CVA).
Na maanden van voorbereiding waarin we deze artikelen hadden doorgrond en van de meesten zelfs de slides al hadden gemaakt, was het last-minute schrappen best pijnlijk (ok, gevoel voor drama…). Gelukkig vonden we al snel een oplossing voor dit ‘kill your darlings’-gevoel: deze blogpost met de 10 (+1) studies die #DEMC19 nét niet haalden.

De presentatie van Jeroen & Britt nog eens terugzien? Bekijk de videoregistratie en hun show notes met links naar alle besproken artikelen in deze blogpost.

Pin It on Pinterest

Share This