Presentatie #DEMC19

Ieder jaar komen er ongelofelijk veel nieuwe wetenschappelijke publicaties bij, geschat wordt zo’n 3 miljoen (!) in totaal. Dat aantal ligt (gelukkig) wat lager voor SEH-gerelateerde artikelen, maar dan nog is up-to-date blijven best een klus. Wij hebben het afgelopen jaar bovenop het nieuws gezeten en de belangrijkste artikelen van 2018/2019 voor jou geselecteerd. Het resultaat hiervan hebben we in 20 minuten op het Dutch North Sea Emergency Medicine Conference besproken.

Kon je niet bij onze presentatie aanwezig zijn, wil je alles nog eens rustig nakijken welke artikelen zijn besproken of je juist verder verdiepen? Hieronder vind je de videoregistratie van onze presentatie. Ook vind je hier onze show notes, met alle besproken artikelen met links naar de primaire artikelen, verwijzingen naar aanvullende literatuur, eigen blogposts die we hierover hebben geschreven en andere #FOAMed.

Wil je reageren? Leuk, graag! Gebruik hiervoor het invulveld onderaan deze post.

Graag op de hoogte blijven?

Ook komend jaar op de hoogte blijven kan gemakkelijk door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo krijg je onze nieuwe blogposts direct in je inbox! Schrijf je in door je gegevens rechts naast de post in te vullen, op je smartphone kan dit onderaan deze blogpost. Volg ons ook op Twitter via @FanEMblog.

video gemaakt door: Corinne Groenenberg, Flow Media

Show notes presentatie #DEMC19

 

Prehospitaal antibiotica 

#FOAMED


Corticosteroïden
 

#FOAMed

Aanvullende literatuur corticosteroïden


Hypothese-genererende studie behandeling septische shock

#FOAMed


I.v. vochttherapie
(algemene populatie)

#FOAMed

 

Auteurs:

Britt van der Kolk en Jeroen Veldhuis, SEH-artsen KNMG

 

Pin It on Pinterest

Share This