Start Dutch North Sea Emergency Medicine Conference 2018

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

 

Deze week is het weer zover! Op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni is het Dutch North Sea Emergency Medicine Conference 2018 in Egmond aan Zee. Je kan je niet meer online inschrijven, maar je kan je nog wel registreren in het congrescentrum zelf; Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

 

fan of EM is genomineerd voor een NVSHA Award!

Dit jaar worden voor de zevende keer door de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen de NVSHA Awards uitgereikt. Met enorme trots kunnen we bekend maken dat fanofEM is genomineerd voor ‘Beste initiatief in de spoedeisende geneeskunde’!

Zoals de NVSHA op zijn website beschrijft is zij op zoek naar een vakgroep spoedeisende geneeskunde of groep SEH-artsen die zich heeft onderscheiden door een initiatief dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van de spoedeisende geneeskunde. Het beste initiatief wordt beloond met een geldbedrag van € 2.500,- ten behoeve van de verdere ontwikkeling van het initiatief of van de groep.

Wij van fanofEM vinden het een hele eer dat al onze inspanningen worden gezien en gewaardeerd middels deze nominatie. Met spanning kijken wij uit naar de prijsuitreiking op donderdag 31 mei!

 

Graag laten we in deze blogpost zien wat je dit jaar van fanofEM o.a. kan verwachten op het congres:

 

Learning to take the heat! – precourse woensdag 30 mei

Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in hoe stress het presteren van zorgverleners beïnvloedt wanneer zij voor kritiek zieke patiënten zorgen. Daarnaast gaan we actief oefenen met technieken die we kunnen toepassen bij presenteren onder druk. Technieken die aan bod komen zijn onder andere delf-talk, visualisatie, tactical breathing, cognitieve offloading en hoe deze technieken toe te passen.

 

Workshop Maximum Impact! SIM like never before – vrijdag 1 juni

 

You can judge!

 

 

 

You can be non-judgemental!

 

 

 

Or you can debrief the Harvard way!

 

 

Debrief With Good Judgement and make good doctors even better with SIM training!

After the workshops, more on this subject by Pieter Noë will follow soon after on fanofEM.

 

 

Auteurs: Lonneke Buijteweg, SEH-arts KNMG en Jeroen Veldhuis, SEH-arts KNMG

 

Reviewer: Leonie Geut, SEH-arts KNMG

 

Pin It on Pinterest

Share This