Het is precies 1 jaar geleden dat fanofEM werd opgericht. Op een onderwijsdag van de AIOS Spoedeisende Geneeskunde van Noord-Nederland werd de website met veel confetti en enthousiasme gelanceerd. Sindsdien is het uitgegroeid tot een prachtig platform boordevol informatie over allerlei onderwerpen binnen de Spoedeisende Geneeskunde.

Het idee achter fanofEM

FanofEM is ooit ontstaan uit de gedachte om het werk dat AIOS SEH steken in hun bijdrages aan hun eigen opleiding te verzamelen en te delen. De opleiding tot SEH-arts duurt momenteel 3 jaar. Een zeer intensief traject waarbij een hoge kwaliteit wordt nagestreefd. Dit wordt niet in de laatste plaats, bereikt door de inzet van de AIOS zelf. Daarnaast wordt in masterclasses voor SEH-artsen ook veel werk verzet. We vonden het zonde dat artikelen die we bespraken en presentaties die we gaven uiteindelijk verdwenen in een digitaal mapje ergens op de computer. Hoe tof zou het zijn als we al die informatie zouden publiceren op plek waar je het niet alleen zelf makkelijk zou kunnen terugvinden, maar het zou kunnen delen met heel Spoedeisende Geneeskunde geïnteresseerd Nederland? FanofEM was geboren!

 

Bedside te raadplegen

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een website met een aantal mooie vaste rubrieken. Denk aan de ToxED (toxicology at the Emergency Department) waarin beknopte schema’s staan die je zo bedside naast de patiënt kan gebruiken wanneer deze met een intoxicatie binnenkomt. De schema’s zijn onderdeel van uitgebreidere protocollen die je op een rustiger moment door kan lezen voor meer achtergrondinformatie.

Ook de Medbox is een geliefd onderdeel, zo blijkt uit de bezoekersaantallen. Prachtige overzichten van medicatie toegespitst op de spoedeisende indicaties en toepassingen. Ze zijn zelfs te downloaden op je telefoon of tablet.

 

Succes

Naast de vaste rubrieken hebben we dit jaar ook uitgepakt met Sepsis 3.0. Een nieuwe ontwikkeling binnen ons vakgebied waar al veel over geschreven en gepubliceerd is. Door middel van de Sepsis Trilogie en de podcast: Sepsis evolution – where we came from en podcast: Sepsis 3 – what all the fuss is about hebben we inzichtelijk gemaakt waar onze huidige sepsis-behandeling vandaan komt en hoe deze hebben geleid naar nieuwe inzichten. En bovendien hoe je het kan toepassen op je eigen SEH.

Dat onze blogposts op fanofEM hebben geleid tot 3 bijdrages aan het NVSHA congres dit jaar is een teken dat fanofEM met veel zorg en aandacht wordt gemaakt waarbij we streven naar kwaliteit.

 

Meer dan 100.000 bezoeken!

We hadden niet kunnen dromen dat we dit jaar al meer dan 100.000 bezoeken op onze website konden verwachten! En met gemiddeld 100 bezoekers per dag is onze missie van het delen van onze passie in het eerste jaar meer dan geslaagd. Graag willen we dit succes voortzetten. Maar dat kunnen we zeker niet alleen. We zijn op zoek naar nog meer enthousiastelingen binnen de Spoedeisende Geneeskunde die graag een keer een blogpost voor fanofEM willen maken. Het hoeft niet uitgebreid te zijn. Heb je een leuk idee? Heb je een Journal Club die je niet op je eigen PC wil laten wegkwijnen? Heb je tijdens de masterclass iets uitgezocht wat misschien interessant is om te delen? Heb je een tip voor op de vloer maar weet je geen platform om het delen met je vakgenoten? Mail ons dan! We kijken graag samen met jou hoe we het verder vorm kunnen geven!

 

Heb jij iets leuks voor fanofEM?

 

We zijn op zoek naar nog meer enthousiastelingen binnen de Spoedeisende Geneeskunde die graag een keer een blogpost voor fanofEM willen maken. Het hoeft niet uitgebreid te zijn. Heb je een leuk idee? Heb je een Journal Club die je niet op je eigen PC wil laten wegkwijnen? Heb je tijdens de masterclass iets uitgezocht wat misschien interessant is om te delen? Heb je een tip voor op de vloer maar weet je geen platform om het delen met je vakgenoten? Mail ons dan! We kijken graag samen met jou hoe we het verder vorm kunnen geven!

 

 

 

Auteur: Leonie Geut, SEH-arts KNMG

 

Met dank aan:

Jeroen Veldhuis, SEH-arts KNMG

Cara Jager, SEH-arts KNMG

Britt van der Kolk, AIOS SEH

 

Pin It on Pinterest

Share This