Start Dutch North Sea Emergency Medicine Conference 2017

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het is al bijna zover! Op 8 en 9 juni (precourses 7 juni) gaat het 10de Dutch North Sea Emergency Medicine Conference van start! Heb jij je nog niet ingeschreven? Schrijf je dan nu nog in!

Wij van fanofEM lichten graag een tipje van de sluier op wat je van ons kan verwachten op het congres. Naast de precourse “The Happy doctor” mogen we de drie volgende inspirerende bijdrages leveren aan dit congres:

Teaching revolution!

Simulation with good judgment

Donderdag 14.50 uur, Zuiderduinzaal

In combat you don`t rise to the occassion. You sink to the level of your training.

Dave Grossman gepensioneerd luitenant kolonel in het leger van de Verenigde Staten.

Iedere AIOS kan je met een kop koffie in de koffiekamer haarfijn uitleggen hoe je een thoraxdrain inbrengt. Kan je dat ook als het leven van een patiënt ervan af hangt? Hoe leer je dat? Hoe verbeter je de prestaties van je team onder druk?

Het antwoord is Simulation based Immersive Medical training (SIM). In dit praatje laat ik zien hoe SIM misschien wel het belangrijkste leerinstrument is dat er is om mensen voor te bereiden op de realiteit van de crashroom. Goede SIM en debriefing kan deelnemers inzicht geven in hun eigen kennis, denkpatronen en gedrag op een fundamentele en veilige manier. Je maakt kennis met `debriefing with good judgment` de debriefing stijl die ik aanleerde in het Harvard Center for medical simulation in Boston.

SIM is essentieel voor het opleiden van SEH-artsen en verdient een prominente plaats in het nieuwe curriculum. Ik hoop je hiervan overtuigd te hebben na mijn bijdrage.

Pieter Noë, SEH-arts

 

Sepsis evolution: where we came from & Sepsis 3.0: what all the fuss is about

Donderdag 11.20 en 11.40 uur, Zuiderduinzaal 

De ontwikkelingen in ‘Sepsis-land’ volgen elkaar snel op. Maar om te begrijpen waar we nu staan, is kennis van de geschiedenis van sepsis nodig. In dit tweeluik nemen we je mee op een reis door de sepsis literatuur en krijg je antwoord op onderstaande vragen.

Wat hebben we vandaag de dag aan de landmark-studie van Rivers? Is SIRS helemaal afgeschreven? Wat houden de nieuwe sepsis definities in voor de dagelijkse praktijk? Wat kunnen we (niet) met qSOFA?

Graag tot 8 juni!

 

Klaartje Caminada, SEH-arts KNMG en Britt van der Kolk, AIOS SEH

Keynote: Making the invisible visible, Do you WANT to see?

Donderdag 9 uur, Zuiderduinzaal

Hoe zie je signalen van (emotionele) mishandeling en verwaarlozing?
Professionals weten vaak niet precies hoe ze moeten handelen bij vermoedens van mishandeling of verwaarlozing, terwijl zij het wel signaleren. Hierdoor blijven veel mensen die hulp nodig hebben onzichtbaar. 

In Nederland zit er in iedere klas een kind die te maken heeft met mishandeling. Daarnaast wordt 30% van de ouderen met Alzheimer mishandeld door hun verzorgers. Eén iemand kan het verschil maken, en diegene kan jij zijn.

In deze workshop geven we antwoorden op je vragen over het signaleren en de dilemma’s die je daarbij kan tegenkomen. Dit doen we aan de hand van vier casus en een film, die je helpen het onzichtbare zichtbaar te maken.

 

Pin It on Pinterest

Share This